怡春院在线播放>学习方法>高中学习方法>高一学习方法>高一英语>《第二学期高一级英语期末试题》正文

第二学期高一级英语期末试题

时间:2019-04-11 11:43:27本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系[email protected] 诗盈 我要投稿

  学习好了英语的话大家要多多参考一下哦,今天小编就给大家来分享一下高一英语,喜欢的就来多多收藏吧

 m.xuexila.com

  高一英语第二学期期末试题

  第Ⅰ卷

  第一部分 听力(共两节,满分 30 分)(略)

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  It’s a white Christmas in the United States today, with snow falling from Seattle to Maine.

  • Northeast

  Biting winds with snow swept the Northeast.

  Earlier, up to 15 inches of snow fell during a snow storm in Maine, while up to one foot fell in New Hampshire. Winds reached 76 mph on Cape Cod, Massachusetts, while up to 61 mph winds tore through Long Island, New York. Falling snow collected on the runways at Boston’s Logan International Airport, causing temporary flight delays.

  The wind was so severe in Pennsylvania and New Jersey that the annual (重演) of George Washington and his soldiers’crossing the Delaware River was canceled, the Washington Crossing Historic Park told ABC News.

  • Midwest

  Heavy lake effect snow fell in western Michigan.

  The National Weather Service has issued a wind-chill warning and advisory (公告) from Montana to Michigan. Bitter cold air in the Midwest produced wind chills Monday morning as low as minus 48 degrees in North Dakota and minus 47 in northern Minnesota.

  As this bitter cold made its way east overnight, it was expected to move over relatively mild Great Lakes, producing intense lake-effect snow bands capable of producing 2 to 4 inches of snow in an hour.

  • West Coast

  That storm system moved overnight through the Rockies, bringing more snow and the threat of avalanches(雪崩). The National Weather Service has issued an avalanche warning for the Wasatch Range Mountains outside Salt Lake City.

  21. Why was the annual reenactment of George Washington and his soldiers’ crossing the Delaware River canceled?

  A. Because the river was frozen. B. Because the wind was too strong.

  C. Because the snow was too thick. D. Because the temperature was too low.

  22. Which of the following is the bad weather that has set in according to the passage?

  A. The avalanches. B. A white Christmas.

  C. A mess of people’s life. D. Heavy snow, biting wind and chills.

  23. What is the style of the passage?

  A. Weather report.

  B. News about the effect of bad weather.

  C. News about bad weather.

  D. A bad-weather warning and advisory.

  【答案】21. B 22. D 23. C

  【解析】本文是一篇关于极端天气的新闻报道。文章主要报道了美国圣诞节这一天的极端的天气情况。

  21. 细节理解题。根据文章第5段The wind was so severe in Pennsylvania and New Jersey that the annual reenactment (重演) of George Washington and his soldiers’ crossing the Delaware River was canceled, the Washington Crossing Historic Park told ABC News.可知,因为宾夕法尼亚和新泽西的风极强,所以取消。故选B。

  22. 细节理解题。根据文章可知,坏天气已经造成了Heavy snow, biting wind and chills(大雪,刺骨的寒风和寒冷),故选D。

  23. 推理判断题。文章主要报道了美国圣诞节这一天坏的天气情况,并非重点讲坏天气的影响。故选C。

  B

  Four days after Dad’s 67th birthday, he had a heart attack. Luckily, he survived. But something inside him had died. His enthusiasm for life was gone. He refused to follow doctor’s orders, and his sour attitude made everyone upset when they visit him. Dad was left alone.

  So I asked Dad to come to live with me on my small farm, hoping the fresh air would help him adjust. Within a week after he moved in, I regretted the invitation. He criticized everything I did. I became frustrated. Something had to be done.

  One day I read an article which said when given dogs, depressed patients would be better off. So I drove to the animal shelter that afternoon. As soon as I got there, a pointer’s eyes caught my attention. They watched me calmly.

  A staff member said: “He got here two weeks ago and we’ve heard nothing. His time is up tomorrow.”

  I turned to the man in horror. “You mean you’re going to kill him?”

  “Ma’am,” he said gently. “We don’t have room for every unclaimed dog.”

  The staff member’s calm brown eyes awaited my decision. “I’ll take him,” I said.

  I drove home with the dog on the front seat beside me. I was helping it out of the car when Dad walked onto the front porch. “Look what I got you!” I said excitedly.

  Dad wrinkled his face. “I don’t want it,” he muttered, turning back towards the house. Then, suddenly, the dog pulled free from my grasp. He sat down in front of my Dad.

  Dad’s anger melted, and soon he was hugging the dog.

  This was the beginning of a warm friendship. Dad named the dog Cheyenne. Together they spent long hours walking down dusty lanes and relaxing on the banks of streams.

  Dad’s bitterness faded, and he and Cheyenne went on to make many friends. Then, late one night two years later, I felt Cheyenne’s cold nose burrowing(搜寻) through my bed covers. He had never before come into my bedroom at night. I ran into my father’s room and found that he had passed away.

  Two days later, my shock and grief deepened when I discovered Cheyenne lying dead beside Dad’s bed. As I buried him near their favorite stream, I silently thanked the dog for restoring Dad’s peace of mind.

  24. After the author’s father survived the heart attack, he .

  A. no longer wanted to live

  B. was left alone to get full rest

  C. ignored everyone who visited him

  D. became unpleasant toward other people

  25. Why did the author take the pointer home?

  A. It was a type that is known for its friendliness.

  B. Its eyes made her think it was the best dog available.

  C. It caught her attention right away and she didn’t want it to be killed.

  D. It was good at getting people’s attention and entertaining them.

  26. From the last two paragraphs we can conclude that .

  A. more attention should be given to old people

  B. dogs are so loyal that they usually die for their friends

  C. the author’s father and Cheyenne formed a real connection

  D. friendship and care is much more efficient than the medicine

  27. Which section of a newspaper is the source of the passage?

  A. Health.

  B. Entertainment.

  C. Education.

  D. Friends.

  【答案】24. D 25. C 26. C 27. D

  【解析】 本文是一篇记叙文,写了对生活失去希望的父亲,被我接到身边之后,在我带回一只流浪狗以后,这个狗陪伴父亲度过了余生,我很感激这只狗,陪伴了我的父亲。

  24. 细节理解题。根据第一段His enthusiasm for life was gone. He refused to follow doctor’s orders, and his sour attitude made everyone upset when they visit him. Dad was left alone.可知父亲变得对生活失去热情,不听从医生的命令,对人尖酸刻薄,所以他的态度并不友好。故选D。

  25. 考查细节理解。根据第三段 As soon as I got there, a pointer’s eyes caught my attention. 和The police’s calm brown eyes awaited my decision. “I’ll take him,” I said.可知它引起了我的注意,我不忍心它被杀害,所以我带走了这只狗。故选C。

  26. 考查推理判断。根据最后两段可知我的父亲去世了,这只狗也躺在父亲的身边去世了,可知父亲与狗形成了亲密的关系。故选C。

  27. 考查推理判断。根据文章总体可知,本文写了狗和父亲的友情,所以这会出现在朋友这个专栏上。故选D。

  C

  There are many different voices on charity donations recently. Chen TianQiao, one of the Chinese billionaires, gave away $115 million to the California Institute of Technology (Caltech) to help promote brain research. Chen has been interested in the brain research, believing it can advance the industries of artificial intelligence and virtual reality. However, this huge donation has caused heated discussions among Chinese scholars and internet users.

  Many criticized him for giving money to a foreign university rather than domestic institutes for brain research, which are developing fast and are catching up with the US in just a few years. RaoYi, a biologist at Peking University, even said the donation was a typical mistake.

  Others, however, support his choice. They believe Caltech is a more reasonable choice compared with Chinese research Institutes. Caltech has a long history and has taken a leading position in biology, and therefore it produces more efficient results. What’s more, the results of the research will benefit not only the Americans, but also the rest of the world.

  A similar controversial (有争议的) case started two years ago when Pan ShiYi, chairman of SOHO China, donated $15 million to Harvard University to help disadvantaged Chinese Students.

  Many believe that China is still far behind in management and use of donated money, and that as a result, Chinese donators are looking abroad. In comparison, Western countries like the US, which have a long history of donating money, have well-developed systems that use money efficiently. They can also provide full access for donors who want to track the use of the money. To get more donations, Chinese universities should be braver and more honest. They need self-reflection rather than envy.

  28. Why did Chen’s huge donations draw people’s attention?

  A. It was used for brain research rather than for the poor.

  B. It was not used efficiently.

  C. It was the largest donation.

  D. It should have been donated to a Chinese college.

  29. Which of the followings can best replace the underlined word “domestic” in the second paragraph?

  A. home. B. family.

  C. household. D. homepage.

  30. The example of Pan Shi Yi was used to ________.

  A. inform some Chinese students are poor at education

  B. show off the generosity of Chinese billionaires

  C. present the widespread disagreement over donating abroad

  D. prove the Chinese are crazy about donations

  31. What is the main advice does the author give to the Chinese universities?

  A. Developing artificial intelligence.

  B. Educating the braver and more honest graduates.

  C. Developing fast to catch up with the US.

  D. Developing systems to use the donations efficiently.

  【答案】28. D 29. A 30. C 31. D

  【解析】本文主要讲了中国有很多的富人把钱捐赠给国外大学,而不是国内的大学。作者针对这一问题建议中国的大学应该发展有效使用捐赠的体系。

  28. 推理判断题。由Many criticized him for giving money to a foreign university rather than domestic institutes for brain research, which are developing fast and are catching up with the US in just a few years.可推知Chen的巨额捐款引起了人们的广泛关注是因为它本应该被捐给中国的大学,故选D。

  29. 词义猜测题。Many criticized him for giving money to a foreign university rather than domestic institutes for brain research这句话的意思是许多人批评他把钱捐给了国外,而不是国内的脑研究学院,所以“domestic”的意思是国内的,故选A。

  30. 推理判断题。由A similar controversial (有争议的) case started two years ago when Pan Shi Yi, chairman of SOHO China, donated $15 million to Harvard University to help disadvantaged Chinese Students.可推断出例举潘石屹的例子是为了说明捐钱给国外,人们对待此事看法的不同,故选C。

  31. 推理判断题。由To get more donations, Chinese universities should be braver and more honest. They need self-reflection rather than envy.可推知作者给中国大学的建议是发展有效使用捐赠的体系,故选D。

  D

  The Australian beach town of Byron Bay has a traffic problem, especially during holidays, when local streets are full of cars. But now it’s changed. The world’s first fully solar-powered train runs on a restored(修复)train line that was out of use for more than a decade.

  The solar systems on the roof of the train send power to a set of batteries that replace one engine; the other engine is still in place and can provide backup power in an emergency. As the train brakes, it generates more electricity, like a hybrid car. At a train station, the train can be plugged in to pull more power from solar systems on the platform roof. If there’s a long period without sun---somewhat unlikely in this part of the world---the train can also plug in to get renewable energy from the local electricity supply.

  “The large solar systems on the platform roof coupled with the solar systems on the train roof produce more solar energy per day than is required to operate an hourly return service,” says Holmes, development director of the nonprofit Byron Bay Railroad company, which runs the train. With one full charge, the train can make 12 to 15 trips.

  Volunteers fully restored the train to its old condition to attract more riders, which should take more cars off city streets of the beach town. The train fits 100 seated passengers, with room for more to stand, and also has a luggage room for bikes and surfboards. A ride costs a little more than $2.

  The nonprofits thinks it’s a model that could be replicated (复制)elsewhere. “Our service has had no government support or funding at all, but for this to be replicated or improved upon, the key is for government to work with enterprises on the program.” Holmes says. “Our service provides an example of how the sun’s energy can be used for sustainable transport solutions.”

  32. Why is the solar train brought into use in Byron Bay?

  A. To attract visitors. B. To reduce traffic.

  C. To fight pollution. D. To use solar energy.

  33. Where does the train get energy on sunless days?

  A. From its engines. B. From a hybrid car.

  C. From the platform roof. D. From the local electricity supply.

  34. How does Holmes feel about solar energy equipment?

  A. It is labor-saving. B. It is easily operated.

  C. It is time-consuming. D. It is power guaranteed.

  35. What can be inferred about the solar-powered train from the last paragraph?

  A. It may be popularized in the future.

  B. More scientific research should be done about it.

  C. It could be of little use in solving energy problems.

  D. Financial support from the government is badly needed.

  【答案】32. B 33. D 34. D 35. A

  【解析】本文介绍了世界上首辆全太阳能火车在澳大利亚海边小镇Byron Bay运行,并可以在其它地方得以推广。

  32. 细节理解题。根据文章第一段The Australian beach town of Byron Bay has a traffic problem, especially during holidays, when local streets are full of cars.可知,太阳能火车在Byron Bay小镇的使用改变了交通拥堵的问题。故选B。

  33. 细节理解题。根据文章第二段If there’s a long period without sun---somewhat unlikely in this part of the world---the train can also plug in to get renewable energy from the local electricity supply.可知,在没有阳光期间,太阳能火车可以从当地的电力供应系统得到能源供应。故选D。

  34. 推理判断题。根据文章第三段The large solar systems on the platform roof coupled with the solar systems on the train roof produce more solar energy per day than is required to operate an hourly return service可知,火车站站台屋顶的太阳能系统和火车顶部的太阳能系统都可以为火车提供足量的电,从而推断出火车的电量可以得到保证。故选D。

  35. 推理判断题。根据文章最后一段The nonprofits thinks it’s a model that could be replicated (复制)elsewhere.和Our service provides an example of how the sun’s energy can be used for sustainable transport solutions.可以推断出,太阳能火车可以在其它地方得到推广。故选A。

  第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

  How to Make Friends

  ___36___ Indeed, there are many things in life which we alone cannot perform.

  We need friends’ help. Friends are people who willingly and readily help us when we are in trouble, and show sympathy for us when we are in misery.

  ___37___ For example, when we have passed the graduation examination and are looking for a job, we need experienced and reliable friends to guide us and help us on our way. A good friend is also an adviser, because our own points of view towards things may not be always right. __38___

  Of course, we can make friends everywhere. However, I think the best place is school, where we are among a big number of boys and girls our own age, so it is easy to get to know one another in a short time. __39___

  In order to make friends, we ourselves must be honest, noble-minded and kind-hearted whereby to leave a favorable impression on others since other people observe us the same way as we do.

  At the same time, we should avoid bad friends, because they always do harm to us and moreover, they are dangerous to the people around. Worse still, they destroy our friendship with good friends. ___40___

  A. Indeed, seeking acquaintance with bad friends would be a serious mistake

  B. A faithful friend is hard to find.

  C. Therefore, it is necessary for us to seek advice from friends.

  D. A friend in need is a friend indeed.

  E. Besides, we can also make friends among the people who work with us in the community.

  F. A proverb says “One man is not good enough to live alone in the world.”

  G. The benefits of friendship are boundless and sometimes invisible.

  【答案】36. F 37. G 38. C 39. E 40. A

  【解析】文章大意:本文讲述了生活中有许多事情不能单独完成,所以作者讲述如何交朋友。

  36. 细节理解题,根据:Indeed, there are many things in life which we alone cannot perform.可知,生活中有很多事我们没不能独自完成,故选F.

  37. 细节理解题,根据when we have passed the graduation examination and are looking for a job, we need experienced and reliable friends to guide us and help us on our way. 可知当我们毕业找工作时候,我们需要友谊和可信任的朋友引导我们帮助我们,故选G.

  38. 细节理解题,根据 A good friend is also an adviser, because our own points of view towards things may not be always right.可知一个好朋友也是一个建议者,我们的关于一些事情的观点不完全是对的,故选C.

  39. 细节理解题,根据Of course, we can make friends everywhere. However,可知我可以在不同的地方交朋友,不仅是在学校,故选E.

  40. 细节理解题,根据At the same time, we should avoid bad friends, because they always do harm to us and moreover, they are dangerous to the people around. Worse still, they destroy our friendship with good friends,可知我们应该避免交往坏朋友,会对自身产生坏影响,故选A.

  第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45)

  第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  I will have a holiday next week and I can’t decide what to do. I have a lot of work to do _____41_____ and this would be a good chance _____42_____. But I don’t like _____43_____ the holiday in such a way.I can work at home all the rest of the year.

  Last year I went ____44_____ to the mountains. _____45_____ there was beautiful, but it is too cold this time of a year. And it’s really____46_____ far to go for a short holiday. I decide ____47_____ this isn’t a good time to____48_____the mountains.But I_____49_____to go somewhere else.Perhaps this would be a good chance to go to the beach(海滨).I like to go for walks_____50_____the seashore _____51_____the warm sunshine and watch the water. It’s only eight miles away and I could get there _____52_____about two hours. After thinking it__53_____,I am sure that this is a _____54_____time for the seashore than____55_____ .

  Oh, here is a _____56_____ from Jim. He ____57_____ he is going to his house in the mountains for the_____58_____,and he____59_____ me to go with him.___60_____ giving it some more thought, I wrote back to Jim and thanked him for that.

  41. A. at home B. at house C. in school D. in factory

  42. A. do it B. doing that C. to do it D. with that

  43. A. to take B. to spend C. having D. asking

  44. A. the north B. for north C. north D. to north

  45. A. Nothing B. Everything C. Somebody D. Anything

  46. A. very B. enough C. rather D. too

  47. A. that B. what C. whether D. when

  48. A. go B. go to C. go for D. leave

  49. A. want B. wanted C. shall want D. was wanting

  50. A. on B. by C. beside D. along

  51. A. on B. during C. in D. under

  52. A. in B. for C. with D. after

  53. A. about B. of C. over D. on

  54. A. good B. fine C. better D. best

  55. A. home B. the mountains C. big cities D. country villages

  56. A. gift B. call C. letter D. notice

  57. A. says B. tells C. speaks D. talks

  58. A. weekend B. holiday C. Sunday D. trip

  59. A. want B. wish C. hopes D. asks

  60. A. When B. With C. Without D. As

  【答案】

  41. A 42. C 43. B 44. C 45. B 46. D 47. A 48. B 49. A 50. D

  51. C 52. A 53. C 54. C 55. B 56. C 57. A 58. B 59. D 60. C

  【解析】作者讲述了度假的想法。不愿意呆在家,他想这是去山里还是海边。衡量再三,他还是回绝了Jim的邀请---去山里,而决定去海边漫步。

  41. 考查介词短语辨析。下周放假,我有很多工作要做。at home在家;at house、in school、 in factory这些形式多不符合英语的习惯用法。根据下问可知选A(at home)。

  42. 考查动词不定式用法的辨析。这是个做事的好时机。不定式表将来。故选C。

  43. 考查非谓语动词的搭配辨析。我不想这样过假期。like后面可以用-ing形式表习惯做的事,用to do形式表一次性的动作。 这里表示这一次,用不定式更好,排除C 和D,take花费的逻辑主语通常是动词不定式,spend 做花费的意思是,主语是人。所以选B。

  44. 考查方位词用法辨析。我不想去北方。north可作名词,也可以做副词。去北方可以说go north 相当于go to the north,故选C。

  45. 考查代词短语辨析。那里什么都好,就是这时候太冷了。Nothing没什么;Everything一切;Somebody有人;Anything任何事。 故选B。

  46. 考查介词短语辨析。而且假期短去那里太远。very很;enough足够;rather相当;too太。故选D。

  47. 考查从句连接词辨析。我决定这个时候爬山也不合适。根据连接词在从句中所做的成分。that 只起连接作用;what什么,whether是否;when时候。这里不缺少句子成分,故选A。

  48. 考查动词短语辨析。去某地用go to some place,go for 从事;go去;leave离开。 去爬山选B。

  49. 考查介词短语辨析。 我的确很想去别的地方。do want的确想(强调谓语);wanted是want的过去式,以文章的时态不一致,排除;shall want一般将来时的形式,也不对;was wanting过去进行时形式,也不对。这里是一般现在时,故选A。

  50. 考查介词辨析。我喜欢沿着海滩漫步。on在……上;by靠、由;beside在……旁边;along沿着。故选D。

  51. 考查介词辨析。on在……上;during 在……期间;in在……内;under在……的下面。在阳光下。用in the sunshine, 故选C。

  52. 考查介词辨析。在两小时内就可以到达。in在……内;or或者;with用;after在……之后。故选A。

  53. 考查动词短语搭配辨析。这里是仔细考虑,用think it over。think about思考;think of 认为;think over仔细考虑;think on想起,思索。故选 C。

  54. 考查形容词短语辨析。后面有than,提示用形容词的比较级。 good 好;fine 身体好、天气好; better更好;best最好。故选C。

  55. 考查名词辨析。根据前面的想法,作者认为这个时候去海边比山上好。Home家;the mountains山;big cities大城市;country villages乡村。故选B。

  56. 考查介词辨析。 从后面的他说的内容提示我们是Tom写的信。for为了;to给; from 来自; by由、被。故选C。

  57. 考查动词辨析。应该是他说要去山里的房子。says说;tells sb. sth.告诉某人某事;speaks说话;talks谈论。故选A。

  38. 考查名词辨析。前文一直在说度假的事。weekend周末;holiday假期;Sunday周日;trip旅行。故选B。

  59. 考查动词辨析。 want 要;wish愿望;hopes希望; asks请求。这里he是主语,全文用一般现在时,谓语动词用单数第三人称形式,即动词+-s。故选D。

  60. 考查连词辨析。 这里是,没有多想,我就写信给Jim表示感谢了。When当……时;With 伴随;Without没有;As作为。故选C。

  第 II 卷

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45)

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  Findings suggest that playing with smartphones before sleep __61___ (be )positively associated with insomnia(失眠症). Recent ___62___ (study) show that nearly 24 percent of Chinese people suffer from insomnia and ___63___number of young people affected is rising. And more than 60 percent of people born after 1990,the group that are most likely ___64___ (use) their smartphones just before sleep, do not sleep well.

  Bedtime mobile phone use is an unhealthy sleep habit because ___65___can delay falling asleep and reduce sleep quality. According to the research, nearly three-quarters of the young people fall asleep each night with their phones ___66___reach. About 60 percent of them use their smartphones for up to 80 minutes before sleep. And 54.7 percent of the people aged between 18 and 25 go to bed ___67___ (late) than 12 am.

  Good sleep is helpful in protecting the brain’s neurons(神经元)and lack of sleep for long periods can __68___ (danger) health. Therefore, all people, including the young, ___69___ (advise) to avoid using electronic devices one hour before sleep and go to bed at fixed times. But it is__70___ (benefit) to sleep if people listen to soft music and read books before going to bed.

  【答案】61. is 62. studies 63. the 64. to use 65. it

  66. within 67. later 68. endanger 69. are advised 70. beneficial

  【解析】本文主要讲了最新研究表明24%的中国人口遭受着失眠的困扰并且受影响的年轻人的数量正在上升。作者介绍了造成失眠的一些原因以及拥有好的睡眠的益处。

  61. 考查主谓一致。动名词playing with smartphones before sleep是句子主语,动名词作主语,谓语动词用单数,所以填is。

  62. 考查名词单复数。由“show”判断出主语是复数,所以填studies。

  63. 考查固定短语。最新研究表明24%的中国人口遭受着失眠的困扰并且受影响的年轻人的数量正在上升。the number of……的数量,是固定短语,所以填the。

  64. 考查固定句型。be likely to do可能做某事,是固定句型,所以填to use。

  65. 考查代词。指代前面的Bedtime mobile phone use,所以填it。

  66. 考查固定短语。根据研究,几乎3/4的年轻人,睡着时手机都在可以够着的范围内。within reach伸手可及的,是固定短语,所以填within。

  67. 考查比较级。由“than”可确定这里在进行比较,用比较级,所以填later。

  68. 考查动词。情态动词后,用动词原形,所以填endanger。

  69. 考查语态。all people与advise之间是被动关系,用被动语态,所以填are advised。

  70. 考查形容词。作is之后的表语,用形容词,所以填beneficial。

  第四部分 写作 (共两节,满分 35)

  第一节 短文改错(10 分)

  第二节 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

  第三节 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  第四节 增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

  第五节 删除:把多余的词用斜线( )划掉。

  第六节 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  第七节 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  第八节 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  第九节 Dear Jim,

  第十节 I'd like to tell you something more about our school sports meet. It was holding on Oct. 6, which was a fine day. There were over1,000 students and teachers attend it. Wang Lin, a student from my class won the 100-metre race. He finish the race in 12.6 seconds and broke the records. The sports meet was really success. That was because we were all trying to do my best. Although I was not one of the winner, I was proud of that we had done.

  第十一节 I am looking forward to receive your letter.

  第十二节 Yours,

  第十三节 Li Ping

  第十四节 【答案】

  第十五节 71.something more→去掉more

  第十六节 72.holding→held

  第十七节 73.attend→attending

  第十八节 74.finish→finished

  第十九节 75.broke in →去掉in

  第二十节 76.really ∧success →a或success →successful

  第二十一节 77.my→our

  第二十二节 78.winner→winners

  第二十三节 79.that→what

  第二十四节 80.receive→receiving

  第二十五节 【解析】

  第二十六节 71.句意:我想告诉你关于我们学校运动会的一些事情。此处并无比较的意思,故把something more→去掉more。

  第二十七节 72.句意:运动会在十月六日被举行。句子用一般过去时态的被动语态,故把holding →held。

  第二十八节 73.句意:有1000多学生和老师参加运动会。现在分词做后置定语,表主动,故把attend →attending。

  第二十九节 74.句意:他以12.6秒完成100米比赛,并打破校记录。句子是并列谓语,用一般过去时态,故把finish →finished。

  第三十节 75.句意:打破校记录。break in破门而入,故把broke in →去掉in。

  第三十一节 76.在success前面加a,表示一件成功的事;be 动词后面用形容词作表语,故really ∧success →a或success →successful。

  第三十二节 77.句意:尽我们最大的努力。故把my →our。

  第三十三节 78.句意:尽管我不是冠军之一,但我因为我们做的而自豪。One of +名词复数,故把winner →winners。

  第三十四节 79. 我因为我们做的而自豪。介词of后面是what引导的宾语从句,其双重作用,故把that →what。

  第三十五节 80.固定搭配:look forward to +sth./doing sth.,故把.receive →receiving。

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你是李华,你的朋友Tom原计划暑假来你所在的城市旅游,为此你提前为他在一家酒店预定了一个房间,但他来电说因故要推迟一周。请给美籍酒店负责人写一封电子邮件,内容包括:

  1.表示歉意;

  2.说明情况;

  3.改定日期。

  注意:1.词数100左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

  3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

  Dear Sir or Madam,

  I booked a room in your hotel for my friend Tom yesterday.

  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Yours sincerely,

  Li Hua

  【答案】

  Dear Sir or Madam,

  I booked a room in your hotel for my friend Tom yesterday. But I am really sorry to tell you that I want to change my booking now.

  My friend Tom had planned to visit our city this summer vocation. So Room 101 was scheduled for him. However, I was informed yesterday that he had an important thing to deal with, so he couldn’t come as planned. He had to change the booking date for the room. I would appreciate it if you could push the booking date back a week at your earliest convenience. Thanks again. I hope this will not cause you any trouble.

  I am looking forward to your early reply.

  Yours sincerely,

  Li Hua

  高一英语下学期期末试题带答案

  I卷(共95分)

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. Where are the speakers?

  A. In a bookstore. B. In a library. C. In a classroom.

  2. What does the man think of the movie last night?

  A. It is moving. B. It is interesting. C. It is disappointing.

  3. What does the woman ask the man to do?

  A. Tell Nancy to return the key. B. Give back the key. C. Find the key.

  4. Where is the man going first?

  A. To his home. B. To a stadium. C. To his office.

  5. What are the speakers mainly discussing?

  A. Who will look after Ken.

  B. When the woman will take a vacation.

  C. How the woman will deal with her cat.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听下面一段对话,回答第6和7题。

  6. Where will the speakers meet on Sunday?

  A. In a park. B. In a restaurant. C. In a cinema.

  7. What do we know about the woman?

  A. She stays up late on weekends.

  B. She cooks breakfast every day.

  C. She gets up at noon on Sundays.

  听下面一段对话,回答第8和9题。

  8. What musical instrument does the man’s sister play?

  A. The piano. B. The guitar. C. The violin.

  9. What does the man mean in the end?

  A. The woman plays the guitar well.

  B. The woman sings better than him.

  C. The woman has little talent for music.

  听下面一段对话,回答第10至12题。

  10. What is the man’s problem?

  A. He doesn’t get on with his boss.

  B. He can’t finish a report on time.

  C. He s had a stressful life recently.

  11. When does the man plan to have a yoga class?

  A. In the morning. B. During the lunch break. C. In the evening.

  12. What is the relationship between the speakers?

  A. Co-workers. B. Doctor and patient. C. Husband and wife.

  听下面一段对话,回答第13至16题。

  13. What are the speakers mainly talking about?

  A. A supermarket.

  B. Their shopping experiences.

  C. The shopping places in the UK.

  14. Which of the following came first?

  A. Supermarkets. B. High street stores. C. Shopping centers.

  15. How many stores does the Metrocenter have?

  A. 10,000. B. 2,008. C. 342.

  16. What unusual thing does the Metrocenter have?

  A. A church. B. An amusement park. C. The biggest sports center.

  听下面一段独白,回答第17至20题。

  17. What did Cameron sell online?

  A. Invitation cards. B. Toys. C. Vegetables.

  18. When did Adam start his business?

  A. At the age of 25. B. At the age of 14. C. At the age of 7.

  19. Who gave Adam advice at the start of his business?

  A. His parents. B. His teachers. C. His friends.

  20. What is Adam’s main business?

  A. To protect children online.

  B. To introduce products to teenagers.

  C. To make suggestions on advertisements.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)

  第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

  A

  Buttons are found on all sorts of clothing. They are usually small and round and made of metal or plastic. They fasten, or connect, one piece of clothing to another. They make sure your clothes don’t fall off. When we are speaking or writing m English, buttons can be just as useful.

  Men or women often wear button-down clothes to the office. Button-down as an adjective means to be conservative(保守的)or traditional. People who are described as buttoned-down stay close as possible to the normal way of dressing and behaving. They don’t wear crazy clothing or do unusual things. People and events can both be described as buttoned-down.

  If someone is buttoned-up, he or she seems very business-like. In personal relationships, a buttoned-up person is cold and standoffish, meaning they physically and emotionally keep away from others. Buttoned-up people are not warm or friendly. And they do not share their inner thoughts and feelings with others.

  In the expression “button up”, button is a verb. It means to stop talking. Now, let’s say you find yourself buttonholed in a conversation at a party. The person just keeps talking and talking and talking! Finally, you can’t take it any longer. You tell the person to button it! This is a direct, but unacceptable way of saying “stop talking”. Button you lip is another equally rude but effective to stop a person who talks too much.

  Another kind of difficult person is someone who pushes your buttons. To push someone’s buttons means to know exactly how to get that person angry or upset. People who like to push other people s buttons usually do it for selfish reasons. First they find a person’s weak point. Then they use it to upset him.

  21. Which of the following best describes button-down clothes?

  A. Comfortable B. Attractive C. Formal D. Loose

  22. What does the underlined part “button it” in Paragraph 4 mean?

  A. Cheer up! B. Calm down! C. Turn away! D. Shut up!

  23. What does a person want to do if he pushes your buttons?

  A. Help you out. B. Make you suffer.

  C. Show he knows you well. D. Point out your weak points.

  B

  We all know that exercise is good for your health. But some kinds of exercise may be better than others.

  Running, for example, may help to protect against heart disease and other health problems. Running may also help you live longer. Researchers say it is not important how far you run. It also does not matter how fast or even how often you run. As advertisements for the running shoes Nike say, “Just Do It.”

  Recently researchers studied more than 55,000 adults. About one-fourth of the adults reported running regularly. The study found these runners were considerably less likely than non-runners to die of any form of disease, including heart disease. In fact, the runners lived, on average, three years longer than the non-runners.

  This study lasted 15 years. During that time, more than 3,400 of the individuals died. About 1.200 of the deaths were linked to heart disease, hear, attack or stroke.

  One of the researchers is a man named D.C. Lee, a professor of Iowa State University Compared to non-runners, he said, runners showed a much lower risk of dying from some diseases. “Compared to non-runners, runners showed 30 percent lower risk of death by any causes, including heart attack, stroke and cancer. Also, runners compared to non-runners showed 45 percent lower risk of death by cardiovascular diseases(心血管疾病), including heart attack and stroke.”

  D. C. Lee and the other researchers found that speed, distance and how often one runs made little difference in reducing the risk of death. The runners in the study averaged between 10 and 16 kilometers per hour. Mr Lee said slower runners and those who only ran once or twice a week were helped nearly as much as those who ran faster and further. “And also we looked at the inning over time and we found that persistent runners(over six years)showed the biggest benefits, as well.”

  24. What does the author mean by quoting Nike’s ad “Just Do it”?

  A. It’s time for you to start running.

  B. Nike has always kept its promise.

  C. You have to run as fast as possible.

  D. Running docs you good whatever its form.

  25. The researchers got the results of their study mainly by .

  A. analyzing data B. having interviews

  C. doing experiments D. doing field survey

  26. What can we learn from Paragraph 5?

  A. Heart disease is the biggest killer of mankind.

  B. Runners are generally healthier than non-runners.

  C. Heart disease has killed more people than cancer.

  D. Running greatly reduces the risk of cardiovascular disease.

  27. What can we know according to Mr Lee?

  A. Slower runners and faster runners benefit equally from running.

  B. You can benefit most if your speed is over 10km per hour.

  C. You must control your speed properly while running.

  D. The further you run, the more benefits you will get.

  C

  I was wandering around the Albuquerque International Support airport. My flight had been delayed and I heard an announcement: “If anyone near Gate A-4 understands Arabic(阿拉伯语), please come to the gate immediately.” Gate A-4 was my own gate. I went there.

  An older woman was crumpled(蜷缩成一团的)on the floor, crying loud. In her traditional Palestinian dress, she reminded me of my grandmother.

  “Talk to her,” urged the flight agent. “We told her the flight was going to be late, and she did this.”

  I bent over to put my arm around the woman and spoke uncertainly. “Shu-dow-a, shu-bid-uck, habibti? Stanischway, min fadlick, shu-bit-se-wee?” She stopped crying. She thought the flight had been called off. She needed to be in El Paso for a medical treatment the next day. I said, “You’ll get there, just late. Who is picking you up? Let’s call him.”

  We called her son. In English, I told him that I would stay with his mother until we got on the plane. She talked with him. Then we called her other sons just for fun. Then we called my dad and they spoke for a while in Arabic and found out that they had several shared friends. After that, I called some Palestinian poets I knew and let them chat with her.

  She was, laughing a lot but then, patting my knee and answering questions. She pulled a bag of homemade cookies filled with dates and nuts and topped with sugar from her bag and offered them to the people at the gate. To my amazement, no one declined. It was like a sacrament(圣餐). The traveler from Argentina, the mom from California, the lovely woman from Laredo--- We were all smiling, covered with the same sugar.

  I looked around the gate and thought. This is the world I want to live in, one with no anxiety. This can still happen anywhere, I thought. Not everything is lost.

  28. What can we learn about the author?

  A. Her father was a relative of the older woman

  B. She took the same flight with the older woman.

  C. She was highly skilled in speaking Arabic.

  D. Her grandmother saw her off at the airport.

  29. Why did the old woman burst into tears at the boarding gate?

  A. She thought she couldn’t make it for her treatment.

  B. Her flight was called off because of bad weather.

  C. She couldn’t make herself Hilly understood.

  D. Her flight ticket seemed to have got lost.

  30. Which words can best describe the author?

  A. Outstanding and generous B. Clever and brave

  C. Patient and creative D. Warm-hearted and thoughtful

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  What If We Don’t Get Along?

  Teachers want to get along with you and enjoy seeing you learn. But teachers and students sometimes have personality clashes(人格冲突). 31 If you show your teacher that you want to make the situation better, he or she will probably do everything possible to make that happen. Take these steps if the problem seems difficult to solve:

  1. Talk to an adult you trust, such as a parent, guidance counselor, or both.

  2. 32 You may not feel immediately comfortable with your teachers, but that may change as you get to know one another.

  3. If you’ve given it time, talk with your parents about what to do next. Lots of times, a meeting can be set up to discuss the problem. 33 Everyone’s goal should be to create trust and kindness.

  Your relationship with your teachers is often your first chance to develop a “business relationship”. They are different from your family relationships and friendships, which are built on affection and love. 34 But they don’t necessarily need to be good friends or like each other a lot. They simply need to respect one another, be polite, and stay focused on the jobs at hand.

  When you act this way, and remember that you’re not the only kid in the class, you are

  helping your teacher. 35 Teachers also like it when students follow directions and when they learn and obey the rules of the classroom. For instance, there may be rules about listening when another student is talking, about taking turns, or about raising your hand when you want to say something or ask a question.

  A. Give it time.

  B. This can happen between any two people.

  C. This may clear the air and make things better.

  D. Your teacher is likely to notice this and appreciate it.

  E. Therefore, those teachers rarely show respect towards their students.

  F. A teacher cannot necessarily answer all the questions his students ask.

  G. In a business relationship, both parties get something out of the relationship.

  第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

  第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

  I was having a period of bad health. I had one operation after another. I was falling 36 faster than the doctors could put me back together. But I just couldn’t bear the operation, the hospital stay, the long recovery and the physical therapy(康复治疗). I told my doctor I was going to try 37 else.

  I’d discovered that walking gave me a little 38 . So I started walking. The first day, my wife 39 off our steep Silver Lake hill to a flat street. She got me out of the car, and I walked about two blocks 40 asking to be taken home. The next day, I walked about four 41 .

  Slowly, feeling a little 42 every day, I began to walk a mile or more. I even 43 some hills to my route. I became interested in the network of public stairways around Silver Lake I made a 44 of it and walked every public staircase in Silver Lake. That went pretty well, so I 45 onto Echo Park. I was feeling better, so I kept going. The search finally 46 “Secret Stairs: A Walking Guide to the Historic Staircases of Los Angeles’ a book _47 in the spring of 2010. By then, I had 48 . I’d been walking at least an hour a day for three years. My life 49 returned to normal.

  In three years of walks, I’ve met dozens of people who’d had 50 experiences of rebirth or recovery. One man told me he’d lost 80 pounds walking the secret stairs and was dating for the first time in a decade. One woman told me she’d 51 knee operation. Another told me she’d been 52 to start ballroom dancing again.

  All I’d 53 from the walks was relief from pain. What I got was 54 , community and a whole new experience of my city. Out of the car, on my feet and moving at walking pace, I 55 Los Angeles for the first time.

  36. A. away B. apart C. asleep D. about

  37 A. everything B. nothing C. something D. anything

  38. A. courage B. confidence C. relief D. delight

  39. A. drove B. took C. set D. gave

  40. A. then B. before C. until D. while

  41. A. miles B. kilometers C. blocks D. streets

  42. A. happier B. calmer C. faster D. stronger

  43. A. found B. added C. challenged D. climbed

  44. A. review B. search C. goal D. task

  45. A. moved B. worked C. carried D. brought

  46. A. put into B. knocked into C. broke into D. turned into

  47. A. bought B. formed C. published D. created

  48. A. picked up B. brought up C. went up D. kept up

  49. A. generally B. recently C. gradually D. effectively

  50. A. same B. particular C. extra D. similar

  51. A. received B. avoided C. suffered D. stood

  52. A. able B. worried C. likely D. anxious

  53. A. benefited B. attempted C. dreamed D. sought

  54. A. home B. neighborhood C. success D. friendship

  55. A. caught sight of B. thought highly of C. fell in love with D. settled down in

  Ⅱ卷(共55分)

  第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  There are various festivals throughout the world, festivals to satisfy and please the 56 (ancestor), to honor some famous people or important events, and 57 (express) people’s thanks to the God 58 bringing them harvest. For example, in Mexico people observe the Day of the Dead in early November, 59 people eat food in the shape of skulls and cakes with “bones” on them. In India, October 2 is 60 national festival to honour Mohandas Gandhi who helped India become a(n) 61 (depend) country. And in China, the Spring Festival, which 62 (celebrate) in January or February, is the most 63 (energy) and important because it is a festival that looks forward to the coming of spring. 64 are there all these festivals? Because during the festivals, people can get together to eat, drink and have fun with each other, 65 (forget) all the daily struggle and demands for a while.

  第四部分:写作(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)

  第一节:应用文写作(满分15分)

  假如你是李华,你们学校邀请到甬剧演员陈明先生来你校进行讲座,请你用英语向你校国际班的留学生用英语进行口头通知。内容要点如下:

  1. 讲座时间地点:本周三下午4点,学校报告厅;

  2. 讲座内容:甬剧发展史;

  3. 邀请学生参加。

  注意:

  1. 词数80左右;

  2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

  参考词汇:甬剧 Ningbo Opera

  May I have your attention, please?

  Thanks for listening!

  第二节:概要写作(百强校英语解析团队专供)(满分25分)

  阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

  Have you heard an old saying “The grass looks greener on the other side of the fence”? It means other places often look better, more interesting than the place where you live. “Let’s go to KFC for dinner and then watch some Japanese cartoons!” We all know it: more and more Chinese kids love American and Japanese food and movies. Some people worry that young Chinese are beginning to feel that way. They see young Chinese ignoring(忽视)Chinese culture and, instead, buying Japanese cartoon books, watching Korean soap operas and even celebrating western holidays.

  Foreign books and soap operas are good, but Chinese writers and actors are just as good. As for holidays, Christmas is nice, but it can never have the meaning for Chinese that Spring Festival has, and the West has nothing to compare with the Mid-Autumn Festival. China has lots of cool things in its culture: calligraphy, Beijing Opera, quick meals on the streets, and even Jay Chou! And let’s not forget the part of Chinese culture I like best: its friendliness. Not all countries are as warm as China.

  It’s good to enjoy other cultures and learn from them, but they can never replace your own culture. It’s good to look on the other side of the fence, but make sure you take a good long took. You will find that the grass isn’t always greener.

  Although some people become worried about that, I don’t think they should. Will we get more powerful without learning from other countries? Will Chinese people live more happily without American fast food? Besides, it’s fun to learn about different cultures. Chinese kids can learn about other cultures and have fun, but they also need to learn more about their own culture. Be proud of Chinese culture and of being Chinese!

  英语试题答案

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  1-5 BCAAC 6-10 BACBC 11-15 BACBC 16-20 ABBAC

  第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)

  第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)

  21-23 CDB 24-27 DAD A 28-30 BAD

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  31-35 BACGD

  第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

  第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  36-40 BCCAB 41-45 CDBBA 46-50 DCACD 51-55 BADDC

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  56. ancestors 57. to express 58. for 59. when 60. a

  61. independent 62.is celebrated 63. energetic 64. Why 65. forgetting

  第四部分:写作(共两节,满分40分)

  第一节:应用文写作(满分15分)

  May I have your attention please? Our school has invited a famous Ningbo Opera actor, Mr. Chen Ming, to give a lecture. The lecture will be held at 4 p.m. this Wednesday afternoon in the school lecture hall. Mr. Chen will talk about the history and development of Ningbo Opera in his lecture. If you want to learn about Ningbo local culture, don’t miss this chance. You will definitely find it fun and more than fun. Be sure to come on time!

  Thanks for listening!

  第二节:概要写作(满分25分)

  Many young Chinese prefer foreign items, considering them to be better.(要点1)Nevertheless, Chinese culture is equally good, colorful and even more meaningful, such as its festivals, calligraphy and friendliness.(要点2)Foreign cultures, which are not always good, can never replace your own culture.(要点3)In a word, Chinese kids just need to learn more’ and take pride in Chinese culture while enjoying other cultures.(要点4)

  高一下学期英语期末试题阅读

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. Where are the speakers?

  A. In a library. B. In a classroom. C. In a bookstore.

  2. What does the man think of Alan’s performance?

  A. It’s attractive. B. It’s amusing. C. It’s boring.

  3. How often does the woman take the bus?

  A. Regularly. B. Seldom. C. Sometimes.

  4. What’s the discount of the coat?

  A. 10%. B. 20%. C. 30%.

  5. What did the woman do last Tuesday?

  A. She reviewed an exam. B. She complained to her friends. C. She took an exam.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What’s the man’s attitude towards making a beef bowl?

  A. He is angry about it. B. He is in favour of it. C. He has no interest at all.

  7. What is the first step to make a beef bowl?

  A. Cutting up some beef. B. Mixing some beef with sauce. C. Making some white rice.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What will the speakers do for the birthday?

  A. Watch Beijing opera. B. Go to a net bar. C. Go out for dinner.

  9. What is the speakers’ choice?

  A. Chinese food. B. Buying a table. C. A visit to Thai.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. Where will the man fly?

  A. Los Angeles. B. New York. C. Burbank.

  11. What is the man’s travel date?

  A. June 4th. B. June 14th. C. July 4th.

  12. How will the ticket be sent to the man?

  A. By plane. B. By mail. C. By e-mail.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. What is the probable relationship between the speakers?

  A. Salesgirl and customer. B. Teacher and student. C. Husband and wife.

  14. What is the man’s concern according to the conversation?

  A. His marriage. B. The neighborhood. C. The house quality.

  15. What’s the disadvantage of the house for the man?

  A. It has no enough lighting.

  B. It is not a beautiful room.

  C. Its living room is too large.

  16. What will the two speakers do next?

  A. Say goodbye to each other. B. See more houses. C. Stay where they are.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. What did Isaac make at school?

  A. A card. B. A tie. C. A shirt.

  18. When is Father’s day celebrated?

  A. In May. B. In June. C. In July.

  19. Why did Lucy feel a little bad?

  A. Her husband never wore a dress shirt.

  B. The card Isaac made was too bad.

  C. Her husband seldom had a day off.

  20. What did Lucy hope to give her husband?

  A. Some paper. B. A surprise. C. An idea.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  It’s a big world out there, and there’s not nearly enough time to see it all in a lifetime. Wherever you’re going, the key to a great travelling experience is preparation and information. So whether you’re heading off on a short package tour or planning a “round-the-world” adventure, it includes working out how much you have to spend, where you’ll stay, who you’ll travel with and any documents(证件)you’ll need. We can help you so you can soon be on your way to that great trip.

  A backpacker’s survival guide

  Backpacking, it seems, has never been hotter. Young people everywhere are longing to experience backpacking and the adventure that is independent travel.

  Tips for affordable overseas travel

  Looking forward to experiencing the fun and excitement of an overseas trip? Overseas travel doesn’t have to be expensive. You’ll still need to do some serious saving. But with some careful research, planning and budgeting, you can make it. Find out about budget travel, working holidays and discount travel cards to make travel affordable.

  Getting around overseas

  Once you’ve reached your overseas destinations(目的地), you can often choose a way of getting around to suit the sort of travel experience you want, your available time and your budget.

  Staying safe overseas

  Looking after your health and well-being when you travel overseas is kind of a no-brainer. You can’t travel if you get sick or injured and you certainly don’t want your long-awaited trip ruined because of an avoidable illness or accident.

  Planning your trip

  Any overseas travel needs some well-considered planning. These days you can do loads of research via the Internet. Our list of sites at the end of this article will help get you started. Once you get started, researching and planning your trip is almost as fun as actually taking it.

  21. What is the key to s successful journey?

  A. Having enough time. B. Package and documents.

  C. Having traveling experience. D. Preparation and information.

  22. Which of the following can contribute to your affordable travel according to the passage?

  A. Health and well-being. B. Planning travel means.

  C. Independent backpacking. D. Discount travel cards.

  23. What will probably ruin your possible trip?

  A. An available timetable. B. A survival guide.

  C. An avoidable accident. D. An affordable budget.

  B

  Edison Park Community(社区)Church stood for 87 years in northwest Chicago before it was pulled down in2016. Churches come and go, but what makes the passing of the church impressive is the beautiful way its members chose to go out.

  Edison Park Community had 300 active members in the 1960s. But by the time the most recent minister(牧师), Rev. Katherine Karch took over, 12 years ago, membership had shrunk unexpectedly. By last year, Edison Park Community was home to only 30 m3mbers. “We couldn’t pay the bills anymore.” Karch says. The church’s members had little choice but to sell their brick building. A developer paid $740,000 for the property(财产)and planned to tear down the church to make room for single-family homes.

  Yet the sale of the property created a major change. Edison Park Community is part of the United Church of Christ, in which each church is owned by its members. That means the church belonged to its members. They had the right to deal with the earnings from the sale as they wished.

  Yet almost a century of baptisms(洗礼)and Sunday socials had laid down strong community roots. Karch says there was only one idea considered from the start. “What they have chosen to do is donate(捐赠)that money to charities.” she says.

  Their first check, for $100,000, went to the Greater Chicago Food and provided more than 300,000 meals for the hungry. Other beneficiaries(受益者)include United Church of Christ’s disaster-relief efforts, and a no-kill animal shelter. Let these extraordinary stories of generosity inspire you to give back to your community.

  24. When did Edison Park Community Church begin to stand?

  A. In 1929. B. In 1960. C. In 1987. D. In 2004.

  25. What does the underlined word in paragraph 2 “shrunk” probably refer to?

  A. Ranked. B. Reduced. C. Disappeared. D. Increased.

  26. What did the church members do after the sale of the church?

  A. They rebuilt another church. B. They equally shared the money.

  C. They gave away the earnings. D. They created different ideas.

  27. What effect will the story have on people?

  A. Surprising. B. Disappointing. C. Encouraging. D. Meaningless.

  C

  My first week in the United States was a cultural shock. Everything felt new to me, including the style of conversation, the community I lived in and even the type of food people ate.

  In our community back home, people eat mutton and chicken. Pork and beef are also common among other communities, but eating beef is taken as an illegal act. Unlike Nepal, eating beef is common in the West where most of the people follow religions other than Hinduism.

  Food is just an example. When people move from one part of the world to another, they should adapt(适应)themselves to the new culture. For example, going to the bars or getting drunk is not acceptable in my community, but it is common in the US after a certain age.

  I was raised in a traditional Hindu family in Nepal. We have a conservative(保守的,谨慎的)opinion towards marriage. Arranged marriages(包办婚姻)are common in which families decide whether the two should get married. Free love marriages are not allowed and are seldom seen. Same-sex marriage is also considered impossible.

  To me, culture is a matter of habit. The culture is so deep-rooted in people’s minds that most people are against changes. It is always easy for them to do what they have been doing throughout their life. It may be difficult for anyone to adapt to a new culture.

  However, with travel being an unavoidable thing for modern people, one always comes across different cultures. In such cases, one should be respectful and adaptive to the culture other people follow. The world is always a better place to live in when we have spaces for people of all cultures.

  28. What does the Nepal law forbid people to eat?

  A. Pork. B. Beef. C. Chicken. D. Mutton.

  29. What can we learn from the passage?

  A. Most westerners believe in Hinduism. B. Getting drunk in Nepal is acceptable.

  C. Anyone can enter the bars in the US. D. The writer came across a cultural shock.

  30. Which may be seen most in Nepal?

  A. Open marriages. B. Free love marriages.

  C. Same-sex marriage. D. Arranged marriages.

  31. What is the writer’s attitude to different cultures?

  A. Negative. B. Respectful. C. Conservative. D. Indifferent.

  D

  If all the food that’s thrown away in three American cities could be saved, it would provide 68 million meals for people who don’t have enough to eat, according to a recent study.

  The researchers found that, in the cities they surveyed(调查), more than a kilogram of edible food per person is wasted each week. Edible food is food you can eat. It doesn’t include things like apple cores(果核), egg shells, or bones from meat. Fruits and vegetables were the most common edible foods found in the dustbin, followed by food leftover from meals. Eggs, bread and milk were also commonly thrown out.

  The people taking part in the survey gave several reasons for throwing edible food away. Most said the food went off. Some said they weren’t interested in eating leftovers. A few said the food had passed the “Best Before” date printed on the label(标签). When food is wasted—by families, restaurants or grocery stores—we are also wasting all of the resources that go into producing that food. That means we are wasting water, land, energy and labour, as well as the fuel needed to transport food.

  A lot of food is wasted before it even reaches the grocery store(食品杂货商). Some food is damaged while it is being transported from the farm to the stores. Fruits and vegetables that don’t look attractive enough don’t even get put onto the shelves because most people won’t buy them. Grocery stores, restaurants and hospitals also waste a large amount of food. The researchers suggest that grocery stores should donate any food that is still okay to eat to homeless shelters, instead of throwing it away. Prepared meals from hospitals or restaurants could also be donated to shelters.

  32. What do we know about edible food from the second paragraph?

  A. Fruits are the most common. B. Some has been wasted.

  C. It weighs over a kilogram. D. Bone is also edible food.

  33. What is the major reason why the edible food is thrown away?

  A. It has gone bad. B. People prefer other food.

  C. It is not their favorite. D. The date hasn’t been printed.

  34. What do the researchers advise grocery stores to do?

  A. Help people in need. B. Beautify any food.

  C. Discount fine food. D. Throw away outdated food.

  35. Which of the following is probably the best title of the passage?

  A. How Much Food do You Buy? B. How Much Food do You Eat?

  C. How Much Food do You Waste? D. How Much Food do You Need?

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  In today’s world English has become a global language. Speaking or writing in English is a matter of global interest these days, for it is now a requirement for being able to communicate with the outer world. 36 .

  • Enthusiasm(热情)

  The first thing you need to have is an enthusiasm to reach your goal. The most important thing you have to have is emotional devotion(情感,承诺)with your desire to learn English quickly. 37 .

  • 38

  You pass by a lot of things in English that you meet with in your day-to-day life. Things could include magazines, emails, posts on social media, websites, a piece of literary work(文学作品)or a newspaper. Read them because you never know what is waiting for you in there. You might find that a lot of things are already known to you but the content will surely be full of new vocabulary allowing you to improve faster.

  • Keep a note of the new words

  39 . It’s a bit more important that you keep a handy notebook with you and whenever you learn a new word or expression, write down the context along with the word. Use the word in a sentence and note the meaning, too. Sometimes you may find forgetting a certain word or phrase seems impossible, 40 . So, to prevent this you need to keep visiting your pages and go through the notes you have made time and time again.

  A. Don’t just move on after reading

  B. Read everything you may come across

  C. Don’t let yourself down if you face a difficulty

  D. However, being a human being you are built to forget

  E. You won’t achieve success if you aren’t enthusiastic enough

  F. By following these tips you will improve the language quickly

  G. Spend the most of your time in either listening or reading in English

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  Ken Jeong is more than an actor; he’s also a lifesaver. The 48-year-old person is best known for 41 crazy Spanish teacher Ben Chang on Community, an American comedy television series. Over the weekend, he proved he has got much more in common with his 42 from his Dr. Ken when he jumped into action to 43 a woman with a medical emergency.

  Jeong 44 his career as a medical doctor and is now licensed(给予执照)as a physician(内科医生)in California, 45 does not practice medicine. He was 46 at the Stand Up Live club in Arizona, on 47 night when a woman in the audience 48 had a shock.

  Jeong 49 the woman’s medical emergency and came down into the audience where he cleared 50 for the woman and attended to her as others 51 paramedics(护理人员).

  As he helped the 52 , he received help from a member of the audience who happened to be a nurse. They 53 with the woman until an ambulance(救护车)arrived and she was 54 to the hospital. Following the incident, Jeong returned to the 55 where he was greeted with a round of applause(掌声)before he then finished his set.

  Holmberg, who was in the 56 at the time, took to twitter to 57 her first experience. “A woman had a medical emergency during the 58 . Ken jumped off the stage to assist. A nurse helped, too. Then on with the show! Great 59 ! I am thankful to have grown up in a country where people 60 each other”.

  41. A. respecting B. playing C. disliking D. helping

  42. A. staff B. partner C. character D. figure

  43. A. bear B. save C. persuade D. recognize

  44. A. ruined B. began C. continued D. loved

  45. A. for B. so C. and D. but

  46. A. performing B. relaxing C. chatting D. painting

  47. A. Saturday B. Wednesday C. Tuesday D. Monday

  48. A. immediately B. suddenly C. finally D. narrowly

  49. was aware of B. was afraid of

  C. got tired of D. turned away from

  50. A. doubt B. room C. soil D. mud

  51. A. annoyed B. helped C. called D. blamed

  52. A. woman B. doctor C. actress D. viewer

  53. A. started B. lived C. went D. waited

  54. A. rushed B. admitted C. invited D. introduced

  55. A. dormitory B. club C. balcony D. stage

  56. A. shelter B. distance C. audience D. journey

  57. A. evaluate B. analyse C. share D. exchange

  58. A. struggle B. show C. quiz D. challenge

  59. A. morning B. dusk C. afternoon D. night

  60. A. cared about B. communicated with

  C. discussed with D. relied on

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  Xinyang Mao Jian is a famous and ancient green tea produce in Xinyang, Henan Province. The name can be divided into two parts that are associated with two aspects: “Xinyang”, 61 first part, is the Xinyang city in Henan that produces this type of tea; “Mao Jian” are the words to describe the shape of the tea, 62 is small and needle like.

  Xinyang has a tea history 63 (date) back to 2,300 years ago—in 1987, at Gushi County of Xinyang, tea 64 (discover) in an ancient tomb. In the past century, Xinyang Mao Jian has been considered one of the 10 65 (good) teas in China.

  Located in southern Henan Province, Xinyang is a place 66 a mild climate and good conditions for growing trees that produce the tea’s unique quality: Xinyang tea trees are planted at high altitudes where the weather is 67 (clear) divided by four distinct seasons. Moreover, the location is abundant(丰富的)with forests, clouds, rainfall, and with large temperature 68 (different) between day and night. These geographical 69 (advantage) help keep Xinyang’s soil healthy and rich, while trees more efficiently(高效地)absorb chemicals 70 (produce) quality green tea.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除和修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意: 1. 每处错误及其修改仅限一词;

  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  One of my happier days was hearing that I was admitted into a medical school. It has been a dream of me for as long as I can remember. My father played big role in my desire to become a physician. See him live a life of services to others inspired me from a young age. Watching him to put on his white coat with the stethoscope(听诊器)around his neck was liked looking at a superhero. Hearing him share stories of how medical care saved patients’ lives was enjoyable. As for me, medicine were the perfect mixture of wonder and science, that deeply attracted me.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假定你是李华,你校将举行主题为“Amazing China”的英语演讲比赛。请你给外教Alex写一封信。邀请他参加。内容包括:

  1. 比赛的时间和地点;2. 请他做评委;3. 点评学生表现等。

  注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

  参考词汇:contestant竞赛者

  湖北省天门市、仙桃市、潜江市2017-2018学年高一下学期期末联考

  英语试题答案

  第一部分 听力

  1-5 ACAAC 6-10 BCCAB

  11-15 CBABA 16-20 BABAB

  第二部分 阅读理解

  第一节

  21-23 DDC 24-27ABCC

  28-31 BDDB 32-35 BAAC

  第二节

  36-40 FEBAD

  第三部分

  第一节 完形填空

  41-45 BCBBD 46-50 AABAB

  51-55 CADAD 56-60 CCBDA

  第二节 语法填空

  61. the 62. which 63. dating 64. was discovered 65. best

  66. with 67. clearly 68. difference 69. advantages 70. to produce

  第四部分

  第一节 短文改错

  71. happier改为happiest

  72. has改为had

  73. me改为mine

  74. 在play和big之间加上不定冠词a。

  75. See改为Seeing

  76. services改为service

  77. 删掉to

  78. liked改为like

  79. were改为was

  80. that改为which

  第二节 书面表达

  (One possible version)

  Dear Mr. Alex,

  I’m Li Hua, one of your students. I’m writing to invite you to be a judge at our English speech competition, which will be held on September 15.

  It will start at 3 p.m. in the school lecture hall and last approximately two hours. Its begin topic is Amazing China, which mainly deals with great changes happening in China in the past five years. As a judge, you are expected to give scores to each contestant according to their performance. Also, we hope you can make comments on their presentation. We sincerely hope that you will accept our invitation if it is convenient to you.

  Looking forward to your reply.

  Yours,

  Li Hua


第二学期高一级英语期末试题相关文章:

1.人教版高一英语必修一Unit 2期末检测试题及答案

2.人教版高一英语必修一Unit 2期末复习试题及答案

3.人教版高一英语必修二Unit 2期末复习试题及答案

4.高一英语单元检测试题4套及参考答案

5.高一期末必考英语作文

Copyright @ 2006 - 2018 怡春院在线播放 All Rights Reserved

怡春院在线播放 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:[email protected],我站将及时删除。

怡春院在线播放 怡春院在线播放

回到顶部
友情链接: sdr4all.com    86tg.space